PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Cody Gakpo zet buitenlandse clubs in de wachtrij’

Cody Gakpo is momenteel niet bezig met de buitenlandse interesse voor hem. De aanvaller heeft zijn vizier vol gericht op het behalen van de groepsfase in de Champions League. Dit weet het Eindhovens Dagblad te melden.

Het getouwtrek om Gakpo is in volle gang. PSV wil hem koste wat kost binnenboord houden, terwijl er belangstelling is uit de Premier League. Nottingham Forest is concreet en wil hem per direct overnemen, klinkt het. Eerder werd al duidelijk dat Leeds United de Oranje-international op de radar heeft. Het is onduidelijk of die club na het binnenhalen van Luis Sinisterra nog steeds geïnteresseerd is.

Gakpo wordt naar verluidt later deze maand benaderd door clubs uit het ‘hogere echelon’ in de Premier League. Een aantal maanden geleden kwam naar buiten dat Arsenal, Manchester United en Liverpool het vizier hadden gericht op de buitenspeler. Mogelijk gaat het om die drie clubs. ‘Tot op heden is geen sprake van een overgang, omdat clubs niet doorpakten of het juiste bedrag niet op tafel kwam’, schrijft de krant.

Mocht Gakpo deze zomer verkocht worden, zal dat niet voor minder dan het transferrecord zijn. Het contract van de aanvaller werd eerder dit jaar opengebroken en verlengd tot medio 2026. Het huidige record staat op naam van Hirving Lozano, die in 2019 voor veertig miljoen naar SSC Napoli vertrok. PSV vraagt naar verluidt ‘fors meer’ voor Gakpo en is van plan aanvullende clausules te bedingen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.