PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Joey Veerman moet zich niet zo aanstellen’

Joey Veerman klaagde onlangs publiekelijk over het drukke speelschema van PSV. Journalist Valentijn Driessen vindt dat de middenvelder niet zo moet zeuren. Hij stelt namelijk dat dit er nou eenmaal bij hoort op het hoogste niveau…

In de voetbalpodcast Kick-off vertelt de journalist: “Dit is ook niet weten wat je te wachten staat in het grote internationale voetbal. Dat zijn gewoon twee wedstrijden in drie dagen. Ze hadden ook kunnen besluiten om direct vanuit Amsterdam naar Monaco te gaan. Er waren allerlei mogelijkheden om dit te vermijden.”

In de slotfase van het Champions League-voorrondeduel met AS Monaco maakten de PSV’ers een vermoeide indruk. Na het laatste fluitsignaal zei Veerman daarover tegen ESPN: “Vind je dat gek, of niet? Wij hebben twee en een halve dag geleden gespeeld, hè. Zij hebben niet gespeeld. Natuurlijk speelt dat mee. We kwamen na de wedstrijd tegen Ajax om 1 uur ‘s nachts thuis. De volgende dag is het herstellen en maandagochtend ga je alweer het vliegtuig in.”

PSV zette eigenlijk in op een vervroeging van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal (met één dagje), om zo wat meer tijd te hebben voor de voorbereiding op de clash tegen de Monegasken. De KNVB had echter onvoldoende tijd om dit in orde te maken met de gemeente Amsterdam en de Johan Cruijff ArenA. Veerman: “Ik vind het heel matig ingepland allemaal.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.