PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Dries Mertens gelinkt aan transfer naar Ajax’

Dries Mertens is door clubs gratis op te pikken. De Belgische aanvaller kwam er met Napoli niet uit over een nieuw contract en nam dus de benen. Het is dus afwachten waar hij zijn loopbaan zal voortzetten.

De Italiaanse transferbaas Gianluca di Marzio weet vandaag te melden dat Galatasaray op pole-position ligt voor hem, maar er zijn meer gegadigden: Olympique Marseille en Ajax worden ook genoemd door Di Marzio. Een transfer naar Amsterdam zou uiterst pikant zijn, gezien het PSV-verleden van Mertens.

Ajax ligt echter niet gelijk voor de hand, want met Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Francisco Conceição werden al drie aanvallers gehaald deze zomer. Daar komt vandaag ook nog spits Lorenzo Lucca bij. Daarmee likt de voorhoede toch eigenlijk wel gecompleteerd.

Eerder werden Trabzonspor, Royal Antwerp FC en Salernitana ook al in één adem genoemd met de technicus. Laatstgenoemde is ‘het kleine broertje’ van Napoli, een transfer naar die club zou betekenen dat Mertens met zijn gezin gewoon in Napels kan blijven wonen. Eventjes viel ook de naam van PSV, dat het de komende maanden moet doen zonder de opnieuw geblesseerde Noni Madueke, maar van concrete interesse vanuit Eindhoven lijkt vooralsnog geen sprake.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.