PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax verrast morgen met opstelling tegen PSV’

Morgen staat de kraker tussen Ajax en PSV op het programma in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. En het Algemeen Dagblad verwacht dat trainer Alfred Schreuder een aantal verrassende keuzes gaat maken.

Tussen de palen wordt het hoogstwaarschijnlijk Remko Pasveer óf Jay Groter. Tegen Shakhtar Donetsk (3-1 overwinning) stond de eerstgenoemde goalie weer eens onder de lat: “Dit was pas Remko’s eerste wedstrijd. Tegen Shakhtar heeft hij niet veel te doen gehad, maar hij straalt rust uit. Dat is zijn kracht. Jay is een moderne keeper en heeft andere kwaliteiten”, aldus Schreuder, die vandaag of morgen de knoop doorhakt: “Maar dat is geen permanent besluit. Daar vind ik het nog veel te vroeg voor.”

Jurriën Timber en Antony hebben ook pas één wedstrijd in de benen, maar dat is voor de coach geen reden om ze op de bank te zetten: “Als ze fit genoeg zijn, gaan ze ook spelen. Het gaat immers om een prijs. En je mag vijf keer wisselen. Wij moeten goed kijken hoe we het elftal eromheen bouwen, want ze moeten wedstrijdminuten in de benen krijgen.”

Wat daarbij een rol speelt: de oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt van afgelopen zaterdag werd afgelast wegens een Covid-19-uitbraak… “Jammer, anders hadden de spelers meer minuten kunnen tanken en was je weer een stap verder geweest. Je plant zo’n wedstrijd immers bewust in om minuten op te bouwen. Dan had tegen Shakhtar iedereen bijna negentig minuten kunnen spelen. Nu hebben we iets meer geschoven en bijvoorbeeld Antony wat langer laten staan dan zaterdag de bedoeling was.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.