PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax kan morgen zo maar met 5-0 de winst pakken tegen PSV’

Morgen staat de kraker tussen Ajax en PSV op het programma in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Net als vorig jaar spelen dezelfde teams tegen elkaar. Toen wisten de Eindhovenaren met maar liefst 0-4 te winnen. Analist en voormalig voetbaltrainer Aad de Mos blikt alvast in gesprek met het Algemeen Dagblad vooruit….

“Wedstrijden tussen Ajax en PSV zijn altijd afhankelijk van wie de eerste goal maakt. Als Ajax voor komt, moet PSV ruimtes achter de verdediging weggeven en dan kan het zomaar 5-0 voor Ajax worden. Maar als PSV net als vorig jaar op de counter speelt en de 1-0 maakt, kan het net zo lopen als vorig jaar.”

De Mos verwacht dat Ajax het spel moet maken: “PSV heeft in de voorbereiding alleen nog maar gecounterd en geen kleur bekend. Tegen Bielefeld wel, omdat ze daar verwachtten beter te zijn, maar toen lagen er direct vier in. Dus ik ben benieuwd naar de zwakheden van beide teams. Bij Ajax is de verdediging ook nog niet ‘je van het’. Wijndal en Rensch zijn matig met ruimte in de rug en de snelheid in het centrum is niet geweldig.”

Desondanks voorspelt hij dat de ‘thuisploeg’ de wedstrijd gaat winnen: “Ook omdat PSV met het hoofd bij Monaco zit. Van Nistelrooy zal uit voorzorg eerder spelers wisselen, al is het ook belangrijk dat PSV wedstrijdhardheid krijgt in aanloop naar dinsdag.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.