PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-supporter wil Ihattaren zaterdag steunen tijden Johan Cruijff Schaal

Zaterdag spelen Ajax en PSV tegen elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Mohamed Ihattaren zal niet aanwezig zijn als deze kraker gespeeld word. Hij is afwezig vanwege intimidaties en bedreigingen. Vanuit Eindhoven klinkt er nu een opbeurend geluid.

PSV-supporter Wouter Ritmeester pleit voor een steunbetuiging van de Eindhovense aanhang voor Ihattaren. De middenvelder annex aanvaller vertrok in 2021 na veel ophef uit het Philips Stadion en keerde in 2022 namens Ajax terug op de Nederlandse velden. Hoewel er nog altijd oud zeer bestaat, is Ritmeester van mening dat een mooie actie op zijn plaats is.

“Ik heb altijd sympathie voor Mo gehad. Hij was lange tijd het grootste talent dat bij onze club rondliep”, legt Ritmeester uit aan het regionale Omroep Brabant. “Het is treurig hoe het uiteindelijk gelopen is, maar mensen oordelen zo snoeihard over hem. Maar het is pas een jochie van begin twintig, hè? Laten we vooral hopen dat hij ooit nog gaat schitteren. Wie weet zelfs in Oranje.”

Hoe Ritmeester dit voor zich ziet? “Het zou mooi zijn als het hele uitvak applaudisseert in de tiende minuut. Dat was zijn laatste rugnummer bij PSV. En dat dan de rest van het stadion ook meedoet. Iedereen met een voetbalhart samen. (…) Ik betwijfel of PSV er iets mee doet. Maar het zou wel bij ons als warme, gemoedelijke club passen. En dan daarna met 5-0 winnen van Ajax.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.