PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Georginio Wijnaldum is de juiste man als je iets wilt winnen’

Trainer Gertjan Verbeek heeft Georginio Wijnaldum hoogzitten. In 2009 werkte hij met de middenvelder samen bij Feyenoord en dat beviel hem uitstekend. In het het Italiaanse medium La Gazzetta dello Sport laat hij dan ook weten Wijnaldum een prima versterking te vinden voor AS Roma.

De club van José Mourinho wordt al een tijdje in verband gebracht met Wijnaldum, die bij PSG op een zijspoor is geraakt. Verbeek krijgt van de Italiaanse krant de vraag wat hem het meest is bijgebleven aan de middenvelder. “De glimlach. Hij was heel jong en kwam altijd een half uur eerder naar de training, met koptelefoon op zijn oren en een goed humeur. Deze man heeft passie, dacht ik.”

“Soms werden zijn teamgenoten boos omdat hij zichzelf nooit spaarde in de wedstrijd”, vervolgt Verbeek. “Het ging hard, dat is het. Zoiets is niet voor iedereen weggelegd. Het zou een grote klap zijn voor Mourinho. Voor hem zouden onder meer de spelers zich allemaal in het vuur werpen. Wijnaldum is de juiste man als je iets wilt winnen.”

De oud-trainer van onder meer Feyenoord, sc Heerenveen en AZ denkt dat Wijnaldum en AS Roma wel een goede match zou zijn. “Moeilijk te zeggen, maar waarom niet? De winnaars helpen immers mee om te winnen, en met Liverpool won hij de Champions League. Ik zie hem wel samen spelen met Pellegrini en Abraham.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.