PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

De KNVB legt zeer belangrijk verzoek van PSV naast zich neer

PSV heeft de KNVB gevraagd om de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal te verschuiven naar een later tijdstip. Maar dat is de KNVB niet van plan om dat te doen. Hier maakt Voetbal International melding van.

De Eindhovenaren spelen op 2 en 9 augustus cruciale wedstrijden tegen AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. Drie dagen voor het eerste duel moeten de Eindhovenaren naar Amsterdam om met Ajax uit te maken wie de Johan Cruijff Schaal pakt.

Het leidde tot een verzoek van Marcel Brands, algemeen directeur van PSV. Hij hoopte op een helpende hand van de KNVB, omdat Champions League-kwalificatie tientallen miljoenen oplevert en ook belangrijk is voor het Nederlandse voetbal. Voor de poging om de clash met Ajax op te schuiven, bleek de KNVB echter niet gevoelig.

“Pas aan het einde van de competitie weet je zeker welke twee ploegen om de Johan Cruijff Schaal zullen spelen. Toen dat duidelijk was, zijn we meteen de voorbereiding ingegaan en is er contact geweest met de clubs. In die fase is er nooit gesproken over het verplaatsen van de wedstrijd”, verklaart manager competitiezaken Jan Bluyssen tegenover VI.

Later is dat wel gebeurd. PSV wist tot 17 mei immers niet of het eerste of tweede zou worden. Bluyssen: “Dat was allemaal erg kort dag, maar we zijn er mee aan de slag gegaan. Wij staan namelijk overal voor open en denken graag met de clubs mee. De termijn bleek tekort te zijn. In zo’n situatie leg je contact met de politie Amsterdam, de Johan Cruijff Arena en ESPN. De uiteindelijke conclusie was dat het op deze korte termijn niet meer te realiseren viel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.