PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV reist met de nodige kopzorgen naar Amsterdam’

PSV heeft vandaag een oefenwedstrijd tegen Real Betis met 2-1 weten winnen. Toch zal trainer Ruud van Nistelrooy zal met de nodige kopzorgen afreizen naar Amsterdam voor de Johan Cruijff Schaal.

De Telegraaf bericht zaterdagavond: “PSV beschikt net als vorig seizoen over een paar topaanvallers. Toch riep het laatste oefenduel met Real Betis Sevilla, de club van de vroegere publiekslieveling Andrés Guardado, vooral de vraag op of het genoeg is om over een paar weken de groepsfase van de Champions League te bereiken. Verdedigend is PSV, dat het zonder André Ramalho en Olivier Boscagli moet stellen, ondanks de 2-1 winst nog steeds kwetsbaar.”

Real Betis strafte de fouten aan PSV-zijde niet meteen af. De krant constateert: “Rechtsback Ki-Jana Hoever kwam geregeld tegenover twee tegenstanders te staan, omdat Noni Madueke niet consequent genoeg meeverdedigde. De huurling is nog niet geslepen genoeg. Bij de Spaanse gelijkmaker uit een hoekschop liet hij Jiminez Lopez uit zijn rug weglopen.”

Tegen de Spanjaarden koos Van Nistelrooy voor de beoogde basisformatie voor de komende duels. De Telegraaf: “Erick Gutiérrez, na een blessure terug op de bank, maakte daar nog geen deel van uit. Wel kwam hij na de rust als vervanger van Guus Til in het veld. Vanaf dat moment speelde PSV weer met twee verdedigend ingestelde middenvelders. In de basis lijkt ook nog geen plek weggelegd voor Xavi Simons. Guus Til begon tegen de Spanjaarden als steun in de rug van spits Luuk de Jong. Met Cody Gakpo en Noni Madueke hadden de vleugels een topbezetting.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.