PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-spits keihard aangepakt in oefenduel

PSV speelde gisteren een oefenduel tegen het Spaanse Villarreal en verloor met 1-2. Vanaf het eerste fluitsignaal was Luuk de Jong de pineut. Hij kreeg verschillende beuken te incasseren.”Ik weet niet wat ik ze heb aan gedaan”, reageerde de aanvoerder van de Eindhovenaren.

“Misschien heb ik een keer hatelijk gespeeld tegen ze, maar ik vond dat ze me een beetje zochten. Waarom? Dat weet ik ook niet, ik kan met niets herinneren uit Spanje”, vertelde De Jong tegenover ESPN na de 1-2 nederlaag tegen Villarreal. “Het begon direct met de eerste bal al, wat dan een tactisch blok moet zijn. Maar als ik dat als aanvaller doe, krijg ik een vrije trap tegen. En zo waren er nog wel andere momenten, daar word je zelf gefrustreerd van. Anderzijds hielp het mij ook om mijn goal te maken.”

Bovendien gaf De Jong in wat Spaanse woordjes duidelijk aan dat hij niet gediend was van die acties. En hij nam sportieve revanche met een doelpunt. “Xavi hoorde mij roepen: eerste paal, eerste paal. En daarna raak ik hem precies goed met mijn buitenkant”, blikte De Jong terug op zijn treffer. “Het is heerlijk om terug te zijn, dit voelt als thuiskomen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.