PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Vera Pauw verkracht door hoge voetbalfunctionaris’

Voormalig bondscoach van de Oranje vrouwen Vera Pauw heeft gisteren onthutsend nieuws naar buiten gebracht. In het verleden zou ze namelijk zijn verkracht door een hoge voetbalfunctionaris. Dit maakte ze bekend via een statement op Twitter.

Later zouden twee andere mannen daar nog seksuele mishandelingen aan hebben toegevoegd. Volgens de oud-voetbalster waren alle mannen ten tijde van dat incident werkzaam binnen het Nederlandse voetbal.

In het statement schrijft Pauw: “Dit is het aller moeilijkste in mijn leven. Maar eindelijk ben ik klaar om verder te gaan, ik ben trots op wie ik ben.” Volgens haar was de verkrachting meer dan 35 jaar ‘een geheim’, maar is het nu tijd om naar buiten te komen met dit verhaal.

Pauw was de eerste vrouw in Nederland die het trainersdiploma behaalde. Zij werd later onder meer bondscoach van de Nederlandse vrouwen en stond daarmee aan de basis van het succes van dit team. Tegenwoordig is zij werkzaam voor het Ierse voetbalteam.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.