PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Marcel Brands heeft geloof in ‘sensationele’ transfers

PSV stuntte deze zomer al een paar keer op de transfermarkt. Zo werden o.a Walter Benitez en Xavi Simons transfervrij binnengehaald. In het verleden haalde de Marcel Brands de technisch directeur van de Eindhovenaren ook al eens Andres Guardado binnen. Hij geeft geloof in stunttransfers.

“Het leek onmogelijk, maar werd mogelijk omdat we durfden te geloven dat het mogelijk was. Je krijgt soms drie of vier keer nee en dan ga je weer terug. Maar soms blijken dingen wel te kunnen, als je hoog inzet”, legt Brands uit aan het Eindhovens Dagblad.

“In 2014 hebben we intern ook dingen gedaan die heel bepalend werden voor het PSV van de jaren daarop. Memphis Depay en Georginio Wijnaldum behouden, bijvoorbeeld. Memphis kon toen met een heel serieus bod naar Tottenham Hotspur, maar dat hebben we laten zitten.”

In 2016 wees Brands nog een Russisch bod van zeventien miljoen euro op Davy Pröpper af. “Hebben we nee tegen gezegd, omdat we dachten dat we met hem kampioen konden worden. Ook vanuit de gedachte dat we later toch nog minimaal zo’n twaalf à dertien miljoen zouden krijgen.” Voor dat bedrag werd de inmiddels gestopte Pröpper een jaar – en een kampioenschap – later aan Brighton & Hove Albion verkocht.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.