PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Dankbare Ihattaren: ‘Zit nu bij de mooiste club’

Mohamed Ihattaren is Ajax dankbaar voor de kans die ze hem hebben gegeven. In januari kwam de creatieveling over van Juventus waar hij in een diep dal was beland. De Amsterdammers huren hem en hebben tevens een optie tot koop op hem weten te bemachtigen.

Hij moet de komende maanden bewijzen dat hij Ajax-waardig is. Of hij blijft? Aan ESPN laat hij weten: “Dat stuk laat ik aan de clubs over. Ik weet wat ik kan en Ajax heeft me ook gehaald omdat ze weten wat ik kan als ik echt fit ben. Dat is nu het geval. De rest laten we aan de clubs over.”

Trainer Alfred Schreuder is vooralsnog enthousiast over Ihattaren en vergeleek hem reeds met Hakim Ziyech. Of een soortgelijke rol, hangende rechtsbuiten, bespreekbaar is? “Hier zit er meer voetbal in dan daar (bij PSV, red.). Hier is het meer lekker voetballen, in de bal komen en kort positiespel. Die Ziyech-rol past me wel. Lekker naar binnen komen, dat is mijn kracht.”

Ihattaren heeft een zware tijd achter de rug. Des te dankbaarder is hij Ajax. “Ik ben enorm blij. Ik ben gelukkig met hoe het is gelopen. Het had ook anders kunnen zijn. Ik ben blij dat ik nu op mijn twintigste bij Ajax zit, bij de mooiste club. Ik ben fit. Dat is wat een voetballer nodig heeft. Veel zelfvertrouwen een goede body en voor de rest gaat alles vanzelf weer komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.