PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Xavi Simons heeft speciale PSG-terugkoopoptie in zijn contract’

PSV verraste gisteren flink met het definitief vastleggen van Xavi Simons. Hij komt transfervrij over van de Franse grootmacht Paris Saint-Germain en tekende een contract voor vijf jaar. Wel zou er een speciale PSG-clausule in zijn contract zijn opgenomen. Hier maakt het medium Le Figaro melding van.

Een zogenoemde terugkoopoptie, waardoor Paris Saint-Germain hem zou kunnen terughalen. Welke transfersom de Franse grootmacht dan op tafel moet leggen en tot wanneer PSG de tijd heeft om de clausule te activeren, is niet bekend.

De Franse berichtgeving over de clausule in het contract van Simons is ook bekend bij Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad. Hij kon in de nacht van woensdag op donderdag (nog) niet bevestigen dat de geruchten kloppen. ‘Vanuit de Fransen is gemeld dat er een optie tot terugkoop voor PSG is en dat daarom geen huur is overeengekomen. Onmogelijk om dat nu te checken en wat dit waard is’, schrijft hij op Twitter.

Bij PSV is men hoe dan ook dolblij met de komst van Simons. “We hebben dit seizoen bijna alle wedstrijden waarbij hij aan de aftrap verscheen gezien. Buiten alle interlands die hij voor Oranje onder 19 speelde, zagen we hem in de Youth League live in Leipzig, Parijs, Brugge, Manchester en tegen Sevilla. Daarin overtuigde hij ons. Xavi heeft alles in zich om door te groeien tot een belangrijke speler voor PSV. Het pad daar naartoe wil hij graag met ons bewandelen”, gaf directeur voetbalzaken John de Jong aan op de clubsite.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.