PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Walter Benitez kon naar PSG maar koos voor PSV

PSV pakte deze week uit met de komst van de doelman Walter Benitez. Hij kwam transfervrij over van het Franse Nice. Na meerdere goede seizoenen had de Argentijn de clubs voor het uitkiezen en zelfs Paris Saint-Germain toonde interesse in hem.

“Het klopt dat er interesse was. Maar het is mijn doel om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, om dat nummer steeds verder te laten groeien. Mijn ontwikkeling is voor mij het belangrijkste. Ik kreeg direct een goed gevoel bij PSV en daarom ben ik nu hier”, verklaart Benítez aan Voetbal International.

Vandaag keepte hij de eerste 45 minuten tegen BW Lohnen (6-0 oefenzege, op de Herdgang) en dat smaakte naar meer. “Dit is een grote club, met veel geschiedenis, die ook successen heeft geboekt. Ik denk dat PSV mij kan helpen bij mijn eigen carrière, om zo ver mogelijk te komen. Het is de bedoeling om hier prijzen te gaan pakken.”

Vorig seizoen scoorde Benítez veertien clean sheets (meeste van alle Ligue 1-keepers) en werd hij genomineerd voor de titel beste doelman van het seizoen. “Hij is in mijn ogen de beste doelman van de Ligue 1. Je kan hem bijna niet betrappen op foutjes”, zei oud-ploeggenoot Calvin Stengs al over hem, bij ESPN. Stengs vindt Benítez vooral uitblinken in het allrounden: goed op de lijn, heersend in de zestien en altijd coachend, maar ook gewoon een goede ballenstopper. “Met de kwaliteiten die hij met zich meebrengt is hij meteen een van de betere keepers van de Eredivisie. Misschien wel de beste, al is Justin Bijlow ook wel heel goed.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.