PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Oranje mag drie extra spelers meenemen naar WK

Bondscoach Louis van Gaal mag drie extra spelers meenemen naar het WK in Qatar. In plaats van 23 heeft de FIFA besloten dat er nu 26 mee mogen. Dit was ook al het geval op het laatste EK.

Er zijn meerdere redenen voor de aangepaste regel: het WK dat middenin het seizoen wordt gehouden en de gevolgen van corona worden genoemd. Van Gaal is overigens niet verplicht om 26 spelers mee te nemen: het minimum ligt op 23.

Als de bondscoach besluit om gebruik te maken van zijn volledige selectiecapaciteit, dan hoeven er in Qatar niet per se spelers plaats te nemen op de tribune tijdens wedstrijden. Van Gaal mag namelijk vijftien wisselspelers op de bank laten zitten, samen met elf stafleden.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.