PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Luuk de Jong heeft voorkeur voor PSV’

Luuk de Jong heeft de intentie uitgesproken om terug te keren naar PSV. Voor de spits van Sevilla staat een nieuw verblijf in Eindhoven op nummer één. Hier maakt het Spaanse medium Marca melding van.

De Jong had Sevilla vorig jaar zomer al kunnen verruilen voor PSV, maar zag destijds af van een terugkeer. Uiteindelijk liet hij zich voor één seizoen verhuren aan FC Barcelona. De Catalanen hebben de optie tot koop ondanks een mooi succesverhaal echter niet gelicht en Sevilla wenst hem te verkopen nu zijn laatste contractjaar bijna van start gaat.

Volgens Marca heeft De Jong geen prestigieuze aanbiedingen uit de topcompetities op zak en hij wenst niet opnieuw last-minute van club te verruilen. Om die reden is het zijn intentie om terug te keren naar PSV. Mede daarom was hij helemaal niet geïnteresseerd in een overstap naar het Mexicaanse Deportivo Toluca.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy noemde De Jong ‘een buitencategorie spits voor ons’. Aan ESPN liet hij weten: “Daar doen we echt alles aan. Dat is de insteek van het hele seizoen. We doen echt al het mogelijke en meer om die buitenkansen naar PSV te krijgen. Het is niet realistisch dat hij komt, maar het kan wel. Ik heb er heel veel geloof in, maar ik heb ook geloof in de ambities die we hebben.”

Er is volgens het Spaanse medium één obstakel: Sevilla wil vijf tot zes miljoen euro opstrijken voor De Jong. Dat is de helft van het bedrag dat men zelf voor hem neertelde. PSV is bereidwillig om een aantal miljoenen te betalen, maar mede vanwege zijn leeftijd is dit bedrag nog wel een discussiepunt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.