PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Van Nistelrooy heeft goede hoop op behoud van Cody Gakpo

De nieuwe PSV-trainer Ruud van Nistelrooy heeft er goede hoop op dat Cody Gakpo voor de club behouden blijft. De vleugelaanvaller staat in de belangstelling van verschillende Europese topclubs maar een langer verblijf in Eindhoven is niet uitgesloten.

Inmiddels zit de eerste training van het nieuwe seizoen er alweer op. De Eindhovenaren meldden zich maandagmiddag na een maand vakantie weer op het trainingsveld. De selectie was echter nog allesbehalve compleet. Zo ontbraken meerdere spelers, waaronder Mario Götze, omdat zij in afwachting zijn van een transfer. Daarnaast hoeven de internationals zich pas later te melden. Gakpo was daarom nog niet van de partij.

Maar de aanvaller heeft wel al een gesprek met Van Nistelrooij achter de rug. Dat ging uiteraard over zijn toekomst. “Hij weet wat PSV te bieden heeft, hoe ik wil spelen en wat zijn rol daarin kan zijn”, klinkt het namens Van Nistelrooij op de clubsite. “We hebben een goed gesprek gehad en zolang er niks speelt ga ik er vanuit dat hij blijft.” Arsenal is één van de clubs die de verrichtingen van Gakpo nauwlettend in de gaten houden. Eind maart meldde Voetbal International dat de Londenaren op dat moment de beste papieren hadden om de aanvaller in te lijven. Maar zij lijken momenteel druk bezig te zijn met de komst van andere spelers, waaronder Ajacied Lisandro Martínez.

Voor PSV en Van Nistelrooij zou een langer verblijf van Gakpo natuurlijk een geschenk uit de hemel zijn. De Oranje-international was in het afgelopen seizoen de grote uitblinker bij de Eindhovenaren. Zo was hij in 27 competitiewedstrijden goed voor twaalf doelpunten en dertien assists. PSV kan hem dus goed gebruiken in de jacht op een Champions League-ticket. Dat belooft nog een hels karwei te worden. “We gaan samen in het seizoen groeien. Als staf samen met de spelers. Ik kijk enorm uit naar de eerste wedstrijden in het Philips Stadion. We willen de Champions League in en daar gaan we alles aan doen”, klinkt Van Nistelrooij desondanks vastberaden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.