PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘David Neres tekent contract bij ploeg van Roger Schmidt’

David Neres gaat Shakthar Donetsk verruilen voor een avontuur bij het Portugese Benfica. Alleen een medische keuring kan hier nog roet in het eten gooien. Hij zal gaan samenwerken met voormalig PSV-trainer Roger Schmidt.

De deal is op een haar na rond. Benfica en Shakhtar Donetsk zijn het eens over de transfervoorwaarden, terwijl Neres een persoonlijk akkoord heeft bereikt met zijn nieuwe werkgever. Alleen de medische keuring scheidt de vleugelaanvaller nog van een Portugees avontuur.

Neres maakte in januari voor twaalf miljoen euro, exclusief vier miljoen euro aan variabelen, de overstap van Ajax naar Shakhtar. De keuze van de aanvaller om zijn loopbaan voort te zetten in Oekraïne is ongelukkig uitgepakt. Door de Russische inval in het land speelde Neres geen enkele officiële wedstrijd voor Shakhtar.

Voor zijn kortstondige dienstverband in Oekraïne speelde Neres vijf jaar bij Ajax. De aanvaller kende een moeizame start in Amsterdam, maar groeide in zijn tweede seizoen uit tot vaste waarde. In januari 2019 wees Ajax naar verluidt een bod van ‘meer dan 43 miljoen euro’ op Neres af. Nadat hij door de komst van Antony zijn basisplaats kwijtraakte, werd hij begin dit jaar verkocht aan Shakhtar

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.