PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Van Basten zet Messi niet op zijn lijstje met sterren

Voormalig topvoetballer en huidig analist Marco van Basten heeft een lijstje samengesteld met de beste spelers ooit. En verrassend genoeg staat Lionel Messi niet bij de eerste drie. De analist van Ziggo Sport werd door France Football, dat de Ballon d’Or-verkiezing zal organiseren, gevraagd naar zijn ultieme voetbalgrootheden.

“Pelé, Diego Maradona en Johan Cruijff zijn voor mij de drie grootste spelers aller tijden”, geeft de oud-voetballer aan bij het Franse medium. “Als kind wilde ik altijd Cruijff zijn.” Ondanks dat Messi tot nu toe in zijn loopbaan zeven keer de Ballon d’Or won, staat hij niet op het podium van de 57-jarige analist. Daar heeft Van Basten één belangrijke reden voor.

“Messi is ook een geweldige speler, maar Maradona heeft altijd meer persoonlijkheid gehad”, aldus de oud-spits van onder meer AC Milan en Ajax. “Messi is niet degene die zichzelf op de voorgrond zet om oorlog te voeren.” Vanwege een matig seizoen van de Argentijnse buitenspeler bij het Franse Paris Saint-Germain lijkt Messi dit jaar geen kans te maken op zijn achtste Ballon d’Or.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.