PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Oranje heeft een team dat wereldkampioen kan worden’

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk is onder de indruk van het huidige Nederlands elftal. Hij denkt dan ook dat ze hoge ogen kunnen gaan gooien op het WK in Qatar. Net als in 2010 hebben ze de wapens om een tegenstander pijn te doen.

Tegen België koos Louis van Gaal voor Jurriën Timber, waardoor De Ligt op de bank plaatsnam. ‘De Ligt is een topverdediger, die wordt straks de nieuwe leider en captain van Juventus als hij in Turijn blijft. Als die tijdens het WK op de bank verzeild raakt, wat ik niet hoop maar wat zomaar zou kunnen, zegt dat wel wat over de kracht van het Nederlands elftal’, stelt Van Marwijk in zijn column in De Telegraaf.

Van Marwijk ziet dat Van Gaal moet kiezen. ‘Er gaan hoe dan ook grote namen op de bank terechtkomen. Als ik naar dit Oranje kijk, zie ik ook een elftal dat de kans heeft om wereldkampioen te worden. In de geschiedenis heeft Nederland al zo vaak bewezen dat we van toplanden kunnen winnen en op dit moment speelt het gros van ons basiselftal in de top van Europa. Je ziet wat er gebeurt als Frenkie de Jong en Steven Bergwijn in het veld komen.’

‘Dit Oranje is een ploeg met wapens’, oordeelt Van Marwijk. ‘We hebben creativiteit, snelheid, fysieke kracht en lengte naast de ervaring van het in de top spelen van het Europese clubvoetbal. Dan is het logisch dat de coach zegt dat hij met dit elftal voor de eerste plek gaat. In 2010 heb ik bij mijn presentatie aan de groep ook meteen gezegd dat ik naar het WK ging om wereldkampioen te worden. Je hoeft niet altijd de druk weg te nemen, voor spelers is het beter dat ze de druk voelen.

‘De kunst is om niet over het randje te gaan en daar hebben we in Nederland soms een handje van. Dan roepen we onszelf uit tot dé favoriet voor het WK’, besluit Van Marwijk, die Nederland in 2010 naar WK-zilver leidde.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.