PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Wijnaldum staat er niet goed op bij bondscoach Louis van Gaal’

Georginio Wijnaldum lijkt er niet goed op te staan bij bondscoach Louis van Gaal. En voormalig international Wesley Sneijder kan daar over meepraten. Hij had een aanvaring met de coach in aanloop naar het WK in 2014.

De voormalige spelmaker van Internazionale en Real Madrid speculeert in De Telegraaf over een incident, iets wat voorgevallen is tussen speler en coach: “Louis had het over jongens die niet leuk zijn in de groep als ze niet spelen en daarmee doelde hij volgens mij op Georginio. Misschien is er tussen Wijnaldum en hem wel iets gebeurd en heeft Georginio er de pest in dat hij niet speelde. Dat maken wij niet mee, want wij zien Oranje alleen van de buitenkant.”

In 2013 werd hij zelf op een zijspoor gerangeerd door Van Gaal: “Daarom snap ik de vergelijking tussen Wijnaldum en mij wel, maar die is toch niet terecht. Bij mij zei Louis dat ik fitter moest worden. Dat was een duidelijke boodschap, die ik bij Wijnaldum eerlijk gezegd mis. Je hoort Van Gaal nu niet zeggen dat hij weer in beeld komt als hij bij zijn club weer gaat spelen en leveren. Ik ben bang voor Wijnaldum dat Van Gaal spelers op zijn positie heeft, zoals Guus Til, die hij beter denkt te kunnen gebruiken.”

“We kennen Louis allemaal”, vervolgt Sneijder. “Hij heeft een visie en wil een team smeden. Geloof me, in november staat er weer een eenheid, waar hij alles uit zal halen. Van Gaal kan heel goed samenwerken met mensen die naar hem luisteren. Ik hoop dat Wijnaldum de komende maanden het ongelijk van Van Gaal kan bewijzen, want hij kan zonder meer een toegevoegde waarde voor Oranje zijn. Laten we eerst kijken hoe Til het er vanaf brengt tegen België.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.