PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘We spelen tegen het beste Nederland sinds jaren’

Jan Vertonghen is onder de indruk van het huidige Nederlands elftal. Vanavond spelen Belgie en Oranje tegen elkaar in de Nations League en in tegenstelling tot Kevin de Bruyne heeft de mandekker wel zin in dat duel.

De Bruyne maakte onlangs duidelijk dat hij na een slopend seizoen met Manchester City geen trek meer heeft aan vier interlands. Vertonghen heeft wél goesting in de Derby der Lage Landen. “We spelen tegen het beste Nederland sinds jaren”, zegt Vertonghen tegenover de NOS. “We spelen thuis voor een vol stadion. Veel jongens kennen elkaar, het blijft altijd een speciale wedstrijd.”

Vertonghen beseft dat het aanstaande WK de laatste kans is voor de huidige generatie Rode Duivels om te oogsten. “Dat is de heilige graal van het voetbal, die wil iedereen winnen en is ook ons doel. Het is de laatste kans van deze generatie op een WK-titel”, aldus de Benfica-verdediger, die ook de Nations League-eindzege aan zijn palmares hoopt toe te voegen. “Misschien moet die competitie nog aan status winnen, maar over een aantal jaren is een eindzege wellicht iets meer waard.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.