PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Feyenoord, Ajax en PSV zijn stekeblind geweest voor Jerdy Schouten’

Jerdy Schouten staat er goed op in Italie. Ze vinden zelfs dat de traditionele top 3 clubs uit Nederland hebben zitten slapen. Ziggo Sport-commentator Emile Schelvis tipte hem drie jaar geleden al bij Feyenoord.

“Ik zei dat Feyenoord hem moest halen. Zo’n goede voetballer, opgegroeid onder de rook van Rotterdam. Maar ja, Van Geel heeft niet geluisterd”, vertelt Schelvis aan NU.nl. Hij ziet Schouten regelmatig aan het werk als commentaar bij Italiaanse wedstrijden op Ziggo Sport. “Hij is een voltreffer geweest voor Bologna. En ik denk dat hij nog een stap hogerop kan, richting de Italiaanse top.”

Waarom Schouten als uitblinker van Excelsior niet is opgepikt door een grotere club in Nederland, kan Schelvis niet begrijpen. En hij is niet de enige. “Vorig jaar na Bologna tegen Internazionale stond die vraag letterlijk in de Italiaanse krant. Hoe kan het dat Feyenoord, Ajax en PSV Schouten over het hoofd hebben gezien? Die clubs zijn stekeblind, was de conclusie.”

“Het komt misschien ook een beetje door het karakter van Schouten”, speculeert Schelvis. “Het is geen jongen die zichzelf op de borst klopt en roept: hier ben ik. Maar hij is echt niet minder dan Aursnes van Feyenoord. Het tactisch inzicht van Schouten is zelfs beter. En hij is vooral harder.” Schouten debuteert deze week bij het Nederlands elftal, dat vrijdagavond de Nations League-campagne begint in België.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.