PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

BREEK: ‘Ajax brengt officieel bod uit op Steven Bergwijn’

Ajax heeft een officieel bod neergelegd bij Tottenham Hotspur voor Steven Bergwijn. En de vleugelflitser zou zelf ook openstaan voor een overgang naar Amsterdam. Dit weet De Telegraaf vanochtend te melden.

De ochtendkrant weet dat Bergwijn voor twintig miljoen euro en bonussen overgenomen kan worden, al ‘speelt Ajax met vuur’. Afgelopen winterstop was de regerend landskampioen ook in de markt voor Bergwijn, maar destijds staakte financieel directeur Susan Lenderink de onderhandelingen met Spurs. De wensen van Bergwijn, plus de transfersom, waren haar te gortig. Of het nu wel tot een akkoord komt, hangt ervan af of Lenderink overeenstemming bereikt met de Londenaren.

Waar Erik ten Hag in de winterstop al gecharmeerd was door Bergwijn, zou zijn opvolger Alfred Schreuder hem wegens zijn diepgang, snelheid, kracht én het scorend vermogen als een absolute meerwaarde zien. Technisch directeurs Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zouden op scherp staan, aangezien zij Schreuder koste wat kost de eerste gewenste aanwinst willen bezorgen.

Lenderink heeft desalniettemin de touwtjes in handen, weet De Telegraaf. ‘Ajax loopt het risico dat Bergwijn straks door de vingers glipt’, klinkt het. Hamstra en Huntelaar moeten eerst verantwoording afleggen bij Lenderink en de Raad van Commissarissen, wat de onderhandelingen vertraagt. In de tussentijd kunnen kapers op de kust toeslaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.