PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Toon Gerbrands heeft gefaald als directeur van PSV’

Toon Gerbrands is niet langer meer directeur van PSV. Na acht jaar is hij afgezwaaid en tegenover Omroep Brabant laat hij weten nogal kritisch zijn over zijn sportieve prestaties bij de club.

De bestuurder kijkt trots terug op zijn tijd als algemeen directeur bij PSV. Toch vindt hij óók dat hij gefaald heeft. “Sportief gezien heb ik gefaald. Ik kreeg vanuit de Raad Van Commissarissen de doelstelling gekregen om eens in de twee jaar kampioen te worden. Dat hebben we niet gehaald. Dan zijn er geen excuses en moet je concluderen dat je gefaald hebt. Dat doet pijn.”

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er veel goede dingen zijn gebeurd onder het bewind van Gerbrands. “Er zijn in die acht jaar ook veel dingen goed gegaan. Financieel zijn we gezond”, stelt de sportbestuurder, die dit jaar met de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker weer twee prijzen aan de clubkast van PSV toevoegde.

Buiten de lijnen werd er ook succes geboekt: “Op commercieel vlak hebben we stappen gezet. En kijk eens waar we nu zitten”, doelt Gerbrands op de Academy. “Dit stond er een aantal jaar geleden nog niet. Dan zijn er dus genoeg dingen waar ik trots op kan zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.