PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Toon Gerbrands: ‘Sportief heb ik gefaald bij PSV’

Toon Gerbrands zwaait bij PSV af als directeur. Hij vindt dat hij op sportief vlak heeft gefaald bij de Eindhovenaren maar kijkt toch tevreden terug op zijn tijd.

Gerbrands vertrekt komende zomer na acht jaar bij PSV. In gesprek met Omroep Brabant blikt de directeur terug op die periode. “Sportief gezien heb ik gefaald”, is Gerbrands duidelijk. “Ik kreeg vanuit de Raad Van Commissarissen de doelstelling gekregen om eens in de twee jaar kampioen te worden. Dat hebben we niet gehaald. Dan zijn er geen excuses en moet je concluderen dat je gefaald hebt. Dat doet pijn.”

Onder het bewind van Gerbrands werd PSV drie keer landskampioen. De 64-jarige bestuurder is desondanks ‘trots’ op zijn werk in Eindhoven. “Er zijn in die acht jaar ook veel dingen goed gegaan. Financieel zijn we gezond. Op commercieel vlak hebben we stappen gezet. En kijk eens waar we nu zitten”, doelt Gerbrands op de academy van PSV. “Dit stond er een aantal jaar geleden nog niet. Dan zijn er dus genoeg dingen waar ik trots op kan zijn.”

Gerbands werd woensdag benoemd tot ereburger van Eindhoven. Het is nog niet duidelijk waar hij zijn loopbaan zal vervolgen. Gerbrands werd recent gelinkt aan NAC Breda, maar die geruchten hielp de man uit Sneek snel de wereld uit.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.