PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Oproepen Brian Brobbey niet goed voor het voetbal’

Louis van Gaal verraste deze week door Vincent Janssen op te roepen voor Oranje. Brian Brobbey behoorde niet tot de voorselectie en daar heeft de bondscoach een goede reden voor. Hij liet zich hier over uit op een persconferentie.

“Er zijn veel meer spelers in beeld, bijvoorbeeld Lutsharel Geertruida, Sven Botman, Brobbey. Ik lees ook allemaal dat ik die had moeten selecteren, maar ik ben bondscoach van het Nederlands voetbal. Ik moet zorgen dat Jong Oranje zich ook kwalificeert. Dan moet ik toch die spelers juist in Jong Oranje laten spelen? Het is toch heel belangrijk voor die generatie dat ze een EK gaan spelen? Dan hebben ze de ervaring van een toernooi”, stelt Van Gaal.

“Ik heb altijd voor het Nederlandse voetbal gekozen, niet voor mezelf. Het zou veel eenvoudiger zijn om Brobbey, Geertruida en bijvoorbeeld Mitchel Bakker uit te nodigen, maar nee, dat is niet goed voor het Nederlands voetbal. Tien jaar geleden deed ik datzelfde met het EK Onder 21 in Israël, waar Martins Indi en consorten ook speelden.”

Zodoende kwam Van Gaal uit bij Janssen. “Hij is genoemd door Danny Blind (zijn assistent, red.), want die heeft hem in zijn periode als bondscoach ook geselecteerd. Die is hem gaan volgen, zoals wij veertig tot vijftig spelers volgen. We hebben de nationaalelftalspelers en een schaduwlijst. Donyell Malen was geblesseerd, dus die kon ik niet oproepen, dus ik had een plaats vrij voor een nieuwe spits. Ik ben ook zelf gaan kijken, toen scoorde hij ook. Of hij het gaat worden, dat moet nog blijken. Iedereen moet leveren.”

De kranten waren verbaasd, aangezien Janssen helemaal geen goed seizoen kent bij Monterrey. “Ik luister toch niet naar wat de media zeggen? Het gaat erom dat ik zo’n type spits wil zien in het Nederlands elftal. De vorige keer dat hij in Oranje speelde heeft hij het heel goed ingevuld. Ik heb de laatste drie wedstrijden op beeld aanschouwd, en hij deed dingen, waarvan ik denk: ja, dat is een spits. Hij heeft alleen wel harde voeten, ik zou liever willen dat hij zachte voeten had. Er kleeft dus ook wel wat aan hem. En daar leggen waarschijnlijk de Mexicaanse media de nadruk op. Ik kijk naar wat hij goed heeft gedaan en dat wil ik zien in Oranje.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.