PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV geeft Cody Gakpo tot begin augustus de tijd’

Het is nog onduidelijk of aanvaller Cody Gakpo na de zomer voor PSV speelt of niet. Technisch directeur John de Jong geeft hem in ieder geval tot begin augustus de tijd om een beslissing te maken over zijn toekomst.

In een interview met de NOS laat de Jong weten wel de intentie te hebben om de groep bij elkaar te houden. “Wij willen graag dat Cody hier volgend seizoen nog speelt. Ik denk zeker dat hij hier nog door kan groeien. Als hij nog een jaar blijft, is dat alleen maar beter voor de club. Daar zetten wij wel op in.”

Het is echter nog maar de vraag of Gakpo dat ook zo ziet, die wel alle opties open wil houden. De aanvaller wil zeker weten dat hij na de zomer ook aan spelen toekomt met het oog op het WK in Qatar. De Jong hoopt zijn sterspeler in ieder geval langer te kunnen binden, maar weet ook dat PSV veel geld kan vangen bij een transfer. Naast Gakpo staat ook Ibrahim Sangaré in de belangstelling van tal van clubs en kan het duo gezamenlijk meer dan zeventig miljoen euro opleveren. De technisch directeur laat weten dat er inderdaad veel interesse is. “We hebben ontzettend veel interessante spelers bij PSV, waar Europese topclubs naar kijken.”

De Jong hoopt in ieder geval dat de nieuwe selectie van PSV er in augustus grotendeels al staat, ook met het oog op de voorrondes van de Champions League. “Het zal niet tot 1 september duren met Cody, ik denk dat hij dat zelf ook niet wil. Begin augustus, dan moet wel het een en ander duidelijk zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.