PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Louis van Gaal: ‘Wijnaldum levert niet voor een oproep’

Bondscoach Louis van Gaal heeft Georginio Wijnaldum niet opgeroepen voor de komende interlands van het Nederlands elftal. Maar de deur is volgens de coach nog lang niet definitief dicht. Hij ontbreekt omdat hij niet aan spelen toekomt bij zijn club Paris Saint-Germain.

Wijnaldum was onder Van Gaal altijd onomstreden, maar maakt nu pas op de plaats. De bondscoach heeft daar zo zijn redenen voor. “Georginio heeft niet geleverd. Ik lees in de media: hij heeft minder minuten gemaakt. Maar ik heb al in de vorige persconferenties gezegd dat ik niet aan dat principe vasthoud”, verklaart Van Gaal op de persconferentie.

“Dat heeft er niets mee te maken. Het Nederlands elftal heeft spelers te leen van de clubs. Ik kan de vorm van de spelers niet beïnvloeden. In de kwalificatieronde heb ik Wijnaldum drie keer gewisseld, één keer speelde hij niet. Ik vind dat je moet leveren als je hier bent, dit is geen revalidatiecentrum of wat dan ook”, zegt Van Gaal.

De deur is dus niet dicht. “Als Wijnaldum zijn vorm behaalt, gaat hij gewoon weer spelen bij mij. Ik ben een liefhebber van hem.” Na het vissen van een verslaggever reageert Van Gaal: “Het gaat er niet om dat ik jou vertel wat er allemaal loos is aan een speler. Dat vind ik niet gepast.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.