PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Arne Slot kan Feyenoord volgend seizoen kampioen maken’

Feyenoord mag trots zijn op de prestaties die het dit seizoen heeft geleverd. Dit is de mening van journalist Valentijn Driessen die hij verkondigd in zijn column voor De Telegraaf. Ook sluit hij een kampioenschap volgend seizoen niet uit.

Ondanks dat een Nederlandse club in een finale er weer eens intuinde met aanvallend voetbal, hoeft dat volgens Driessen niet als een last gezien te worden. “Het genoegen nemen met attractief, aanvallend voetbal kan wellicht gekenschetst worden als een Nederlandse voetbalziekte; het voelt niet als een last om die te dragen. Ook niet voor Feyenoord-fans, zo bleek.” Dat er gesproken wordt over het aantrekkelijke en attractieve spel van Feyenoord heeft te maken met Slot vindt de voetbaljournalist. “Slot verdient daarvoor alle credits, omdat hij een kwalitatief middelmatige spelersgroep in korte tijd heeft overtuigd van zijn visie. Vanuit een vrij uitzichtloze situatie in juli 2021 is het gelukt die uit te laten voeren.”

Driessen vindt het werk dat Slot heeft geleverd dan ook uitermate knap en zag dat het geloof al snel toenam na de eerste serie wedstrijden in het seizoen en de 0-4 overwinning tegen PSV. “De sleeping giant was wakker gekust en Feyenoord veroverde de harten van de voetballiefhebbers met attractief, aanvallend en dominant voetbal. Er werd keihard gewerkt, maar niet het zo typerende werkvoetbal gespeeld wat zo vaak wordt gecultiveerd en gezien als des Feyenoords. Of historische Feyenoord-formaties mooi en goed voetbal niet combineerden.”

Ondanks dat de Rotterdammers het seizoen niet konden bekronen met een mooie hoofdprijs schrijft Driessen dat het verwachtingspatroon voor komend seizoen een stuk hoger zal zijn. “Het getuigde van onverschrokkenheid en vertrouwen dat Slot na de verloren Europese finale en een seizoen zonder prijs niet wegloopt voor de uitdaging om naast complimenten over het spelniveau gelauwerd te worden met een kampioenschap of beker. Feyenoord heeft z’n zelfbewustzijn en uitstraling terug. Een mooi nieuw startpunt van de route naar een prijs.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.