PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Eran Zahavi: ‘Ik had bijna niet voor PSV maar voor Ajax gespeeld’

Eran Zahavi heeft zich tijdens een interview openhartig uitgelaten over het wisselbeleid bij PSV door trainer Roger Schmidt. Ook weet hij te melden dat het niet veel had gescheeld of hij had voor Ajax gespeeld.

In de podcast Frequent Traveler liet Zahavi weten enorm gefrustreerd te zijn geweest door het wisselbeleid van Schmidt. “Ik heb er met de trainer over gesproken. Bekijk mijn statistieken: na de zeventigste minuut heb ik de meeste doelpunten gemaakt in mijn carrière.” De spits probeerde de Duitse oefenmeester ervan te overtuigen om hem in wedstrijden langer te laten staan, maar kreeg nul op het rekest van Schmidt. “Ik liet de statistieken aan de trainer zien, maar hij vertelde me daar niet geïnteresseerd in te zijn. Wel dat hij blij met me was, maar dat hij me meerdere wedstrijden nodig had.”

Toch had Zahavi ook zo maar in Amsterdam kunnen spelen toen Peter Bosz trainer was van Ajax. “Er was een aanbod van Ajax. Maar ze kwamen er niet uit met de Chinezen. Bosz gaf me het gevoel dat ik een echte sleutelspeler zou worden.” Die deal kwam er uiteindelijk niet en dus besloot Zahavi om voor PSV te kiezen. De aanvaller hoefde daar verder ook geen moment over na te denken. “Israël ziet dat onvoldoende. PSV is een gigantische club. Er was sprake van een transfer naar Fenerbahçe, terwijl Besiktas een concreet bod deed. Maar toen kwam PSV en was mijn keuze direct duidelijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.