PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt krijgt van PSV een dikke voldoende

Scheidend directeur Toon Gerbrands is dik tevreden over het werk dat Roger Schmidt heeft afgeleverd bij PSV. Hij geeft hem dan ook een 7,5 voor zijn twee seizoenen bij de club.

Gerbrands haalt in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International aan dat Schmidt in zijn eerste jaar bij PSV tweede werd in de Eredivisie, overwinterde in Europa en de bekerfinale bereikte. “Het jaar erop winnen we de Johan Cruijff Schaal, de KNVB Beker, doen we tot de laatste week mee om de titel en Europees spelen we achttien wedstrijden. Het elftal is ook meer waard geworden. Er staat 170 miljoen euro op het veld. Spelers zijn beter geworden.”

“Als je naar al die dingen kijkt, is het een 7,5. Er komt anderhalve punt bij als we landskampioen waren geworden, maar dat zijn we niet geworden”, vervolgt Gerbrands, die ziet dat Schmidt behoorlijk kritisch wordt benaderd. “Het stoort mij niet, maar ik vind het beeld onterecht.” Schmidt verruilt PSV deze zomer voor Benfica.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.