PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Vakantie-afspraken gemaakt met Mohamed Ihattaren’

Mohamed Ihattaren geniet momenteel van zijn vakantie. Bij PSV keerde hij ooit te zwaar terug na een breek, maar Ajax heeft er goede hoop op dat dit eenmalig is geweest.

Jong Ajax-trainer John Heitinga vertelt in Het Parool: “De ambitie van de jongste generatie is vaak groter dan hun ontwikkeling. Wat wij de spelers voorhouden: hard werken. Discipline en herhaling leveren resultaat. Tegen mijn spelers zeg ik: maak ­afspraken met jezelf over wat je wilt. Als je die niet nakomt, kun je maar één persoon de schuld geven. Als je naar het niveau van het eerste elftal wilt groeien, dan moet je een buiten­categorie speler zijn: technisch, fysiek en cognitief.”

Spelers als Ihattaren moesten ‘zelf de handschoen oppakken’ van Heitinga. “Als Mo op Champions League-niveau wil voetballen, moet hij nog stappen zetten. Intrinsieke motivatie is belangrijk, maar sommige talenten hebben een extra zetje nodig. Iets meer structuur en kader. Er komt nu een vakantieperiode aan, dan moet hij afspraken maken met zichzelf.”

Heitinga wijst Dusan Tadic aan als perfect voorbeeld. “Aan het begin van dit seizoen stond Dusan ­Tadic bij ons op het trainingsveld. Hij laat ­voetbal er zo simpel uitzien, maar het is voor de meesten ingewikkeld. Zijn motivatie en zijn arbeidsethos werken inspirerend. Jongens gaan zich afvragen: kan ik dat elke dag opbrengen? Tadic zet echt een norm neer. Als zo’n voetballer van het eerste achter je aan zit, dat werkt beter dan welke trainingsvorm ook. En beter dan een preek van een trainer.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.