PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV wil 40 miljoen euro hebben voor zowel Gakpo en Sangaré’

PSV wil deze zomer de absolute hoofdprijs hebben voor twee van haar spelers. Mochten clubs zich melden voor zowel Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré dan zal er minsten 40 miljoen euro op tafel moeten komen. Dit weet het Eindhovens Dagblad te melden.

Daarmee zou Gakpo in één klap de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis worden. Die titel staat nu nog op naam van Hirving Lozano. De Mexicaan verruilde PSV in de zomer van 2019 voor Napoli, dat een slordige 35 miljoen euro voor hem neertelde. Lozano werd eenmaal kampioen van Nederland, in 2018. Gakpo heeft de schaal nog niet in zijn handen gehad. PSV hoopt dat de aanvaller alsnog met een landstitel wil vertrekken, evenals Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in 2015. Zij leken PSV in de zomer van 2014 al te verlaten, maar de Eindhovenaren wisten hen toch binnenboord te houden. En daar kregen zij dus geen spijt van.

Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat de clubs die Gakpo deze zomer willen overnemen, diep in de buidel moeten tasten. De aanvaller zette onlangs nog zijn handtekening onder een contract tot 2026. Dat leek vooral op een aardige geste, zodat PSV een nog mooiere transfersom voor hem kan vragen en ontvangen. Volgens het ED hoopt PSV, mocht Gakpo beslissen om te vertrekken, dat de geïnteresseerde clubs tegen elkaar gaan opbieden. Dat gebeurde zeven jaar geleden ook bij Memphis, die uiteindelijk verkaste naar Manchester United. Ook voor Gakpo is er interesse uit de Premier League. Nog niet zo lang geleden had Arsenal naar verluidt de beste papieren om hem over te nemen. Maar de Londenaren lijken zich wederom niet te gaan plaatsen voor de Champions League.

Gakpo is mogelijk niet de enige PSV-speler die deze zomer een mooie stap gaat maken. Ook voor Sangaré is er volop belangstelling uit de Premier League. ‘Volgens ingewijden hebben zich nog geen clubs uit de top van de competitie gemeld, maar zijn Leicester City en Newcastle United wel concreet geïnteresseerd in een van de beste mannen van het afgelopen PSV-seizoen’, schrijft het ED. Voor Sangaré geldt hetzelfde als voor Gakpo: hij mag alleen voor een bedrag van rond de veertig miljoen euro vertrekken. Sterker nog, bij Sangaré zou dit zelfs contractueel zijn vastgelegd. Dat zouden meerdere clubs inmidels ook te horen hebben gekregen.

3 thoughts on “‘PSV wil 40 miljoen euro hebben voor zowel Gakpo en Sangaré’

  1. Goedzo jongens, daar kunnen we heel wat middelmatige spelers voor terug kopen he John en alle verdere heren van het bestuur.

  2. Daar worden we niet beter van maar dat zal jullie toch geen reet roesten.

  3. Dan ben je toch spekkoper met nog minstens 3 mij voor Gotze. En een leeg elftal dat weer van voren kan beginnen en niet te vergeten erg veel wedstrijden spelen waardoor ze er half januari weer helemaal door zitten. Proficiat Ajax en het scheidsrechters gilde van Nederland en maar lullen over Calimero dank me de koekoek.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.