PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘NEC is bezig met het halen van Jurgen Locadia’

NEC probeert deze zomer Jurgen Locadia binnen te halen. Hij is transfervrij op te pikken bij het Duitse VFL Bouchum. De gesprekken zouden al in een vergevorderd stadium zijn. Hier maakt het medium ForzaNEC melding van.

De 28-jarige Locadia doorliep grotendeels de jeugdopleiding van FC Emmen, waarna hij naar het zuiden van het land verkaste. Na een jaar bij Willem II te hebben gezeten pikte PSV de spits op, waar hij ook zijn echte doorbraak beleefde. Bij de Eindhovenaren kwam Locadia maar liefst tot 127 Eredivisiewedstrijden. Daarin was de aanvaller 45 keer trefzeker en was hij 34 keer de aangever.

Bij PSV speelde Locadia veelal vanaf de linkerkant, gezien Luuk de Jong de spitspositie bemande. De aanvaller zag zijn goede ontwikkeling bij PSV beloond worden met een transfer naar de Premier League. Brighton Hove & Albion betaalde zestien miljoen euro voor Locadia, maar tot een echte doorbraak in Engeland kwam het niet. Bij Brighton kwam Locadia al snel op een zijspoor, waarna verhuurperiodes volgden aan Hoffenheim en Cincinatti. Na zijn avontuur in de MLS nam Bochum de aanvaller transfervrij over, waar zijn contract komende zomer afloopt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.