PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Vinnige Roger Schmidt: ‘Het was nooit genoeg’

Het PSV van Roger Schmidt won dit seizoen de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker. In de competitie eindigde ze op de tweede plaats achter Ajax, en in de Conference League ging het in de kwartfinale mis tegen Leicester City.

In gesprek met Voetbal International blikt oefenmeester Roger Schmidt nog één keer terug op zijn periode in het Philips Stadion, dat hij inruilt voor het Estádio da Luz van SL Benfica. Over het seizoen 2021-2022 wil hij kwijt: “We hadden de eerste ploeg in Nederland kunnen worden met de nationale triple. We moeten echter accepteren dat het niet goed genoeg was. In mijn hoofd zit dat we niet altijd geluk hebben gehad met arbitrale beslissingen…”

De Duitser legt uit: “Alle teams hebben dat, maar wij in de grote wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord. Dat ging om totaal onnodige fouten van de scheidsrechters. Uiteindelijk accepteer ik dat. We hebben dit seizoen veel lastige wedstrijden kunnen winnen, wat niet alleen iets zegt over de kwaliteit van de ploeg, maar zeker ook over de mentaliteit van de spelers.”

Er moet hem ook nog wat van het hart: “Ik denk dat de spelers meer waardering hadden verdiend, zeker in het laatste jaar. PSV heeft lang niet in een finale gestaan, heeft lang niet Europese knock-outduels gespeeld. Mijn gevoel was dat het nooit genoeg was. Ik weet dat PSV staat voor het winnen van landstitels, maar, en dat is geen klaagzang, de tijden zijn veranderd. Je kunt de situatie niet vergelijken met die van tien jaar geleden.”

One thought on “Vinnige Roger Schmidt: ‘Het was nooit genoeg’

  1. Nicolaas In t veld says:

    Klopt maar tegen arbitrage kun je niet winnen die aan gestuurd worden door Mafia uit Amsterdam weer 50 miljoen bij PSV gejat

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.