PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Toon Gerbrands stopt per direct op Twitter

Toon Gerbrands gaat zijn Twitteraccount verwijderen. Na acht jaar in dienst te zijn geweest bij PSV vindt hij het mooi geweest. Zijn ambtstermijn zit er op.

‘Twitter verdeelt de wereld in mensen die verantwoordelijkheid nemen en mensen die hier onbezonnen een oordeel over vellen. Als directeur van een topclub betaal je een onterecht hoge prijs hiervoor’, tweette Gerbrands iets na middernacht. ‘Voor mijn 28.000 volgers eindigt mijn account morgen. Ik wens u allen het beste.’

Dat Gerbrands zou stoppen op het sociale medium, was al aangekondigd. De algemeen directeur van PSV, die na acht jaar wordt opgevolgd door Marcel Brands, is er naar eigen zeggen ‘klaar mee’. “Wat ik ook deed, het was altijd fout. Als ik iets over de jeugd zei, was ik niet met het eerste bezig en andersom. Niet te doen”, zei hij zondag tegen de NOS.

Na het ontslag van Mark van Bommel in december 2019 ontving Gerbrands zelfs bedreigingen. “Er stond een politiebus in de straat en ik mocht niet naar mijn auto lopen, omdat ze bang waren dat er iets zou gebeuren. Er is niets gebeurd, maar het was een heel vervelende periode. Het kwam dichtbij.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.