PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Adil Ramzi volgt Ruud van Nistelrooy op bij Jong PSV

PSV en Adil Ramzi hebben overeenstemming bereikt. De 44-jarige oud-speler volgt Ruud van Nistelrooy op als coach van Jong PSV. Dit weet het Eindhovens Dagblad te melden.

In Eindhoven werkte Ramzi de afgelopen jaren hard aan het opbouwen van een trainersloopbaan. Sinds 2016 werkte hij als assistent- en hoofdtrainer bij verschillende jeugdelftallen, voor hij begin dit seizoen als rechterhand van Van Nistelrooij bij Jong PSV aan de slag ging. Deze maand zal hij zijn opleiding als coach betaald voetbal afronden, waardoor hij het elftal zelfstandig onder zijn hoede kan gaan nemen.

Het Eindhovens Dagblad hoorde van betrokkenen dat het voor Ramzi veel betekent om de eerste trainer in Nederland te worden met een Marokkaans-Nederlandse achtergrond. Afgelopen seizoen kreeg hij ook een aanbieding om bondscoach te worden van Marokko Onder 20, maar hij verkoos een langer verblijf bij PSV.

‘De verwachting is dat Ramzi de lijn van Van Nistelrooij door gaat zetten, maar hij zal ook een aantal eigen accenten kunnen aanbrengen’, schreef de regionale krant verder. ‘De trainer geldt als streng doch rechtvaardig en is door een aantal talenten geroemd om zijn vermogen om jonge spelers te helpen. Onder anderen Johan Bakayoko liet recent nog weten veel aan Ramzi te hebben gehad in de jeugdopleiding van PSV, vooral ook op de momenten dat hij op het veld minder goed presteerde.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.