PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Vandaag Inside maakt doorstart onder een nieuwe naam’

Vandaag Inside gaat een doorstart maken onder een deels nieuwe naam. Dit is de conclusie die Jan Uriot maakt van de privé. Johan Derksen besloot na de recente rel om te stoppen met het populaire programma.

Wilfred Genee en René van der Gijp besloten vervolgens definitief de stekker uit de show te halen, maar volgens Uriot is dat slechts van korte duur. Hij verwacht een comeback met één of meerdere nieuwe gezichten.

In De Telegraaf-rubriek Wat Vindt Jan? stelt Uriot: “Wilfred Genee gaat gewoon door, natuurlijk. In het nieuwe seizoen gaan we krijgen dat hij met een nieuwe equipe weer van start gaat.” Zonder Derksen dus. “Dat gaat niet meer gebeuren, dat is nu klaar. We krijgen weer een nieuwe naam.” Karlijn Bernoster hoopt op haar beurt dat het programma niet verder gaat op een streamingdienst.

Dat laatste is precies waar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen aan denkt. “Op het moment dat jij 700 of 800 duizend kijkers hebt… Veel streamers tekenen daarvoor, hoor. Het zou helemaal geen raar voorstel zijn”, stelt hij in de podcast Content Wars. “Veel van die streamers richten zich natuurlijk op een jongere doelgroep. De doelgroep van VI was relatief oud, maar er keken ook wel jongeren naar.”

Ook bij een streamingdienst valt goed te verdienen, zo weet Van Nieuwenhuijzen. “Het zou zomaar eens kunnen. Dit zijn ook drie oudere heren, die wel iets andere tv maken, maar ik weet het niet. Misschien biedt Amazon ze iets aan. Het zou wel nieuws zijn.” Het voordeel is dat zulke diensten minder afhankelijk zijn van de publieke opinie. “Ik heb het idee dat streamers wel durven om wat verder te gaan in hun programmering.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.