PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ik vond het een verdiende penalty voor Feyenoord’

Feyenoord speelde gisteren op het nippertje met 2-2 gelijk tegen PSV. De Rotterdammers kregen een discutabele penalty die benut werd door spits Cyriel Dessers. Journalist Valentijn Driessen kon zich wel vinden in de beslissing van de scheidsrechter.

“Ja, ik vond het wel een penalty”, reageert Driessen in een video-item van De Telegraaf. ”Het is weliswaar van dichtbij, maar waarom moet die jongen (Mauro Junior, red.) zich omdraaien? Die elleboog komt omhoog. Dat begrijp ik wel: als je springt en je draait je om gaat je elleboog vanzelf omhoog. Maar die bal had er waarschijnlijk ook nog ingevlogen en in dit geval vloog-ie er dan niet in omdat die elleboog omhoog komt.”

“Ik kon me dus voorstellen dat Gözübüyük de bal op de stip legde”, vervolgt Driessen, die ook de VAR begrijpt. “De VAR komt alleen in actie als de beslissing van de scheidsrechter in zijns inziens honderd procent fout is. Dat was niet het geval. Het was discutabel: je kan hem geven en misschien niet geven. Ik vond dat Gözübüyük hem heel goed kon geven, dus dan blijft Van Boel er ook vanaf.”

Driessen is van mening dat PSV vooral in de spiegel moet kijken. “Ik vond de eerste helft dramatisch van Feyenoord. Ik had niet verwacht dat ze zoveel naweeën zouden ondervinden van de wedstrijd in Marseille. Dat is niet des Feyenoords. De tweede helft gaven ze wel gas en hadden ze ook gewoon recht op de 2-2.”

“PSV deed eigenlijk niets meer dan die 2-0 verdedigen. Dan kom je in de problemen. Als PSV in de tweede helft was blijven voetballen in plaats van achterover te leunen, dan hadden ze niks te klagen gehad en de wedstrijd gewoon gewonnen”, zo besluit de journalist.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.