PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Cody Gakpo kan PSV kampioenschap geven’

PSV verspeelde gisteren het landskampioenschap door met 2-2 gelijk te spelen tegen Feyenoord. Cody Gakpo was de grote man bij de Eindhovenaren en maakte twee mooie treffers. Met name het tweede doelpunt was van grote schoonheid, daar was men ook aan tafel van Studio Voetbal het over eens.

Rafael van der Vaart was lyrisch over de tweede goal van Gakpo. “Ik vind dit het mooiste doelpunt van de hele competitie.” Pierre van Hooijdonk nuanceerde enigszins de woorden van Van der Vaart maar vond het doelpunt ook geweldig. Na een schitterende pass van Joey Veerman en een combinatie met Eran Zahavi rondde de vleugelaanvaller prachtig af. Van der Vaart is ook vol lof over de assist van Zahavi. “Deze bal van Zahavi is echt waanzinnig. Dit is biljarten. Die pass is alles, maar wordt nu door het stiftje een beetje onderbelicht. Eigenlijk had Gakpo hem gewoon binnen moeten rammen, dan had Zahavi de credits gekregen.”

Mede-analist Ibrahim Affelay denkt dan ook dat Gakpo klaar is voor de stap naar een buitenlandse club. “Eigenlijk speelt hij het hele seizoen al goed. We hebben hem meerdere malen al positief belicht. Er staat geen enkele maat op deze jongen. Hij is heel constant en lijkt ook van helemaal niets onder de indruk. Hij heeft zich vandaag ook in de kijker gespeeld bij grote clubs.” Van Hooijdonk is van mening dat PSV juist alles er aan moet doen om Gakpo minimaal nog één seizoen in Eindhoven te houden. “PSV krijgt volgend seizoen echt een goede kans om de titel te pakken. Hetzelfde geldt voor Feyenoord, omdat er een nieuw Ajax gaat komen en we nog maar moeten zien hoe dat in elkaar past. Als je kampioen wilt worden, moet je je beste speler houden. Gakpo is voor dit PSV cruciaal.”

2 thoughts on “‘Cody Gakpo kan PSV kampioenschap geven’

  1. Gakpo moet blijven zoals die Stekelenburg zegt.

  2. Hoeveel geluk kan je hebben dat moet een keer op zijn het was alsof iemand tweekeer op een dag de hoofdprijs won

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.