PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ik vond Jong PSV een schitterende ervaring’

Ruud van Nistelrooy heeft genoten van zijn seizoen als trainer van Jong PSV. Dit zegt hij in een interview met het Eindhovens Dagblad. Hij werd twaalfde in de competitie.

“Er was absoluut sprake van vechtlust en we hebben alle 44 punten bij elkaar geknokt met voetbal dat we graag wilden spelen”, aldus Van Nistelrooij. “We hebben geprobeerd elke wedstrijd druk naar voren te geven, verzorgd te voetballen en van achteruit combinerend naar voren te komen.”

De trainer vindt het wel jammer dat het niet lukte om nog meer rendement uit te halen. “Maar we hebben ook een aantal belangrijke spelers grote delen van dit seizoen gemist”, zo geeft hij aan. “Dan praat je over Fodé Fofana, Jeremy Antonisse, Fredrik Oppegard en Shurandy Sambo bijvoorbeeld.”

Van Nistelrooij wil bij het eerste elftal hetzelfde systeem implementeren als waarmee hij in de Keuken Kampioen Divisie ook speelde. Met Jong PSV speelde hij in een 4-3-3 systeem met twee aanvallende middenvelders en buitenspelers. “Maar daarbij kun je telkens weer accenten verleggen omdat situaties daarom kunnen vragen”, zegt hij daarover. “We zijn bij Jong PSV in wedstrijden ook met vijf verdedigers geëindigd en soms met vijf spitsen om iets te forceren. Dat zijn dan resultaatafhankelijke keuzes.”

Zelf is de trainer blij met de stap die hij had gezet naar Jong PSV na drie jaar trainer te zijn geweest van PSV Onder 18. “Ook dit is betaald voetbal en daar komen andere dingen bij kijken. Ik vond het een schitterende ervaring, waar ik in de toekomst veel aan heb”, reageert hij daarop. “Bij een onder 18-team hoef je bijvoorbeeld minder te doen aan de voorbereiding op een tegenstander.”

Van Nistelrooij gaat verder: “In de Keuken Kampioen Divisie wordt heel goed op elkaars speelstijl gelet. Je kijkt van tevoren hoe ploegen druk gaan zetten, hoe ze opbouwen en wat je daar tegenover kunt gaan zetten. Je probeert samen op te lossen hoe je je combinatiespel wilt spelen en waar de vrije man te vinden is. Dat schrijf je niet een paar uur voor de wedstrijd even op een bordje, maar dat vraagt een gedegen voorbereiding.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.