PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt: ‘Ajax gaat het zondag lastig krijgen tegen AZ’

Roger Schmidt gaat zondag met PSV op bezoek bij Feyenoord. De oefenmeester verwacht dat het een zware pot zal gaan worden.

De Eindhovenaren moeten winnen om nog kans te maken op de titel. Bij een nederlaag en winst van Ajax op AZ is het klaar en gaat de titel naar Amsterdam. Schmidt weet dan ook wat zijn ploeg te doen staat. “Het is indrukwekkend wat Feyenoord laat zien, het hele seizoen al. Het is een uitgebalanceerde ploeg. Ze beschikken over een goede trainer en voetballend, fysiek en qua mentaliteit zit het ook goed in elkaar. Het is dus geen toeval dat ze in de finale staan. Het wordt een zware wedstrijd, dat weten we.”

Schmidt denkt dat de plaatsing voor de Conference-League finale Feyenoord juist extra kracht geeft. “Natuurlijk is het voor hen een uitdaging. Maar wij hebben eerder ook al laten zien dat het kan, toen we de bekerfinale speelden. En als je wint, geeft dat ook positieve energie. Dit was een belangrijke avond voor hen.” De oefenmeester denkt nog altijd dat PSV een goede kans maakt op de titel, ook al verwacht Schmidt wel een pittige uitdaging. “We hebben nog een zwaar programma. Het is niet gemakkelijk te winnen bij Feyenoord, maar ook niet voor Ajax bij AZ. Na zondag weten we meer over onze kansen voor de titel. Ik denk dat we de laatste weken hebben laten zien dat we er nog in geloven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.