PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Boudewijn Zenden aan de kant gezet bij PSV’

Boudewijn Zenden zal volgens seizoen niet meer deelnemen aan de technische staf van PSV. De nieuwe hoofdtrainer Ruud van Nistelrooy neemt zijn eigen mensen mee en daarin is geen plaats voor hem.

In gesprek met De Telegraaf licht Zenden het besluit van PSV toe. “Na de bekendmaking van het vertrek van Roger Schmidt en de aanvankelijke weigering van Ruud van Nistelrooy om trainer te worden, is dat gecommuniceerd. Maar PSV heeft nu een andere beslissing moeten nemen.” Van Nistelrooy wilde in eerste instantie niet direct hoofdtrainer worden, maar kwam daar later op terug. Die beslissing had ook gevolgen voor de positie van Zenden. “Ruud accepteerde de baan in tweede instantie toch en wenst geen gebruik te maken van mijn expertise. Hij neemt zijn eigen mensen mee. De verstandhouding is prima. Maar Ruud heeft het recht gekregen de staf op zijn eigen manier in te vullen.”

De Eindhovenaren hopen Zenden nog wel in een andere rol te behouden voor de club, maar daarover is nu nog geen duidelijkheid laat Zenden weten. “Dat is de wens van PSV, maar daar moet inhoudelijk over worden gesproken.” Van Nistelrooy zal komend seizoen Fred Rutten naast zich hebben als assistent-trainer. Voor de functie van keeperstrainer lijkt Abe Knoop in beeld te zijn, die Raimond van der Gouw zal opvolgen. Ook André Ooijer kan rekenen op een plek in de nieuwe technische staf.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.