PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Vraagtekens geplaatst bij klasse van Memphis Depay’

Memphis Depay was gisteren met een doelpunt belangrijk voor FC Barcelona in het met 2-1 gewonnen duel tegen Real Mallorca. Toch bestaat er in de Spaanse media nogal wat twijfels over de klasse van de Oranje-international.

El Mundo Deportivo schrijft dat de Nederlandse spits goud waard was voor Barcelona. “Geweldig aangenomen, nauwkeurig geschoten. Hij deed niet heel veel anders dan normaal, maar dat was goud waard vandaag.” Ook La Vanguardia prees Depay. “Depay produceerde een prachtig doelpunt en was de beste man op het veld.” Marca zag dat Depay het goed deed tegen Mallorca, maar vindt dat de aanvaller het niet laat zien tegen de grotere clubs. “Sommige mensen pleiten ervoor dat hij moet blijven, anderen geloven niet dat hij de geschikte centrumspits is voor een team dat voor de titels gaat. In de grote wedstrijden tegen de grote clubs heeft hij het nog niet laten zien. Daarom zijn er toch twijfels over Depay.”

Ook waren er na afloop van het duel complimenten voor Frenkie de Jong. Barcelona-trainer Xavi had genoten van zijn pupil. “Hij speelde geweldig. Hij moet dit leiderschap en deze vastberadenheid altijd laten zien.” Ook El Mundo Deportivo zag dat De Jong weer was opgeleefd. “Hij was veel beter dan in vorige wedstrijden. Zijn passing was dik in orde. Een gesprek met Xavi leverde het gewenste resultaat op.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.