PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Rene van der Gijp maakt zich zorgen om Johan Derksen

Het programma VI Vandaag is na de rel met ‘de kaars’ van de buis en dat zal even wennen zijn voor velen. Rene van der Gijp maakt zich zorgen om zijn oud-collega Johan Derksen. In een interview met De Telegraaf gaat hij hier verder op in.

“Hij is door zoveel organisaties de wacht aangezegd, ik heb Johan nog nooit van mijn leven zo aangeslagen gezien”, treurt Van der Gijp, die Derksen adviseerde om zich eventjes terug te trekken. “Ik heb gezegd: ‘Ga lekker met je hond wandelen, eet eens iets anders dan bruine boterhammen met kaas en ga naar een restaurant.’ Ik maak me wel zorgen dat hij nu als zo’n paria wordt neergezet.”

Van der Gijp blijft bij zijn standpunt dat het ‘kaarsverhaal’ (deels) uit de duim is gezogen. “Dat verhaal bestaat helemaal niet: het OM is op zoek naar iemand die er niet is. In het ’onderbroekenlol in kantines-circuit’ heb ik dit al dertig keer keer voorbij horen komen in allerlei weergaves. Elke keer dacht ik: het is gewoon niet waar. De keeper van Veendam zegt dat het niet waar is.”

“Het OM gaat op zoek naar iemand die er niet is. Johan vertelde dinsdag trouwens niet de beste versie; er is er ook één waar zelfs Sigrid Kaag om zou kunnen lachen. Maar goed, ik wist dat het niet waar was en daarom hechtte ik er ook geen enkele waarde aan. Johan heeft het later verdraaid, en gezegd dat ie tussen haar benen stond. Dat was slecht, maar dat deed hij dus omdat het gewoon niet waar is. En dat was niet handig: dat kun je dan niet meer nog een keer rechtpraten. Dat moet je ook niet willen. Laat het maar overwaaien. Hij gaat het toch niet toegeven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.