PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Lois Openda in beeld als nieuwe spits van PSV’

Vitesse-spits Lois Openda was gisteren uitermate belangrijk voor zijn ploeg door twee keer te scoren op bezoek bij Go Ahead Eagles. De Arnhemmers wonnen hierdoor met 1-2. Hij is bezig aan zijn laatste wedstrijden bij de club en wordt momenteel in verband gebracht met een transfer naar PSV.

Thomas Letsch hoopt dat Openda er wel eerst voor zorgt dat Vitesse weer Europa in mag. “Hij is voor ons van onschatbare waarde”, zegt de trainer tegen de Gelderlander. “Van de buitencategorie. Voor succes leunen wij op Loïs. Hij is onze troefkaart.”

Openda blijft zelfkritisch. “Ik mis ook een grote kans”, stelt de aanvaller. “Ik was de keeper voorbij, maar ik schiet op de paal. Ik ben na twee jaar bij Vitesse toe aan een stap hogerop. Dat is gezonde ambitie. Maar ik ben zeker niet uitgeleerd. Of zomaar te goed voor dit niveau. Dat zou arrogant zijn. Dan moet die eerste kans er gewoon ook in. Ik heb twee keer gescoord, maar ik heb ook geleerd van de misser.”

Openda scoorde achttien keer en gaf vijf assists in 42 officiële duels. Bij Club Brugge, waar hij tot medio 2024 vastligt, zijn ze overtuigd van zijn kwaliteiten, maar er is veel interesse. Volgens de Gelderlander staat hij ook op de radar van PSV. “Ik ga nu nergens op in. Ik wil boven alles met succes afzwaaien bij Vitesse. Daarna volgt een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.