PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Heb Johan Derksen nog nooit zo aangeslagen gezien’

Rene van der Gijp zegt in een interview met De Telegraaf dat het gele ‘kaarsverhaal’ dat Johan Derksen onlangs deelde op de televisie niet waar is. Deze rel leidde uiteindelijk tot het definitief stoppen van het programma VI Vandaag.

Derksen verklaarde dat hij vijftig jaar geleden een kaars in de vagina van een bewusteloze vrouw stopte, om dat verhaal een dag later te nuanceren. Het Openbaar Ministerie kondigde zelfs een onderzoek aan, maar volgens Van der Gijp klopt er van het verhaal niets. “In het ‘onderbroekenlol in kantines-circuit’ heb ik dit al dertig keer keer voorbij horen komen in allerlei weergaves. Elke keer dacht ik: het is gewoon niet waar. De keeper van Veendam zegt dat het niet waar is. Dus het OM gaat op zoek naar iemand die er niet is.”

Van der Gijp doelt op Dick Ploeger, die in het verhaal van Derksen voorkwam. “Johan vertelde dinsdag trouwens niet de beste versie; er is er ook één waar zelfs Kaag om zou kunnen lachen. Maar goed, ik wist dat het niet waar was en daarom hechtte ik er ook geen enkele waarde aan. Johan heeft het later verdraaid, en gezegd dat ie (de kaars, red.) tussen haar benen stond. Dat was slecht, maar dat deed hij dus omdat het gewoon niet waar is. En dat was niet handig: dat kun je dan niet meer nog een keer rechtpraten. Dat moet je ook niet willen. Laat het maar overwaaien. Hij gaat het toch niet toegeven.”

Het programma Vandaag Inside stopte vrijdag en volgens Van der Gijp zijn ook de contracten van Derksen en Wilfred Genee ontbonden. “Paul Römer (topman Talpa, voormalig commissaris Ajax, red.). heeft gezegd dat hij ons programma niet meer van deze tijd vindt. Nou, ik heb tegen hem gezegd, met alle respect: Johan heeft in vijf maanden deze talkshow meer bereikt dan hij in dertig jaar. Ik probeer me echt wel te verplaatsen in die Römer, dat hij deze talkshow niet in deze tijdsgeest vindt passen, maar waarom zegt ie dat nou?!”

“Elke keer als we een vergadering hadden, noemde Johan hem Baantjer Junior. Dan zag je hem kijken van: dat kan niet, ik ben de baas hier. Hahahahaha. Ik neem Johan ook niks kwalijk. Hij is volstrekt uniek. En het programma was zoals het was. We hebben zoveel lol gehad. Ook allemaal make up-meisjes sturen mij appjes: wij hebben nog nooit zo gelachen achter de schermen van een programma. Het is niet erg dat het stopt, maar die kleedkamer ga ik wel missen.”

Van der Gijp heeft te doen met Derksen. “Hij is door zoveel organisaties de wacht aangezegd, ik heb Johan nog nooit van mijn leven zo aangeslagen gezien. Ik heb gezegd: ga lekker met je hond wandelen, eet eens iets anders dan bruine boterhammen met kaas en ga naar een restaurant. Ik maak me wel zorgen dat hij nu als zo’n paria wordt neergezet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.