PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Feyenoord helpt PSV en Ajax aan CL-tickets’

Feyenoord heeft gisteren prima zaken gedaan voor de Europese coëfficiëntenranglijst door Olympique Marseille met 3-2 te verslaan. Nederland kan verder inlopen op nummer zes Portugal, omdat de Portugezen al hun deelnemers kwijt zijn in de Europese toernooien.

Gezien Feyenoord nog in het Conference League-toernooi zit kan men punten blijven sprokkelen. Met de overwinning op Marseille pakte Feyenoord voor Nederland weer 0,4 punt erbij. Met de huidige prestaties in Europa doen alleen Liverpool en Manchester City het nog beter qua totaal aantal punten over het lopende seizoen. De Engelsen pakten respectievelijk dertig en 27 punten, terwijl de teller van Feyenoord op 26,5 punten staat.

Overigens kan Nederland ook nog verder inlopen op nummer vijf Frankrijk. De Fransen hebben dit seizoen nog wel een behoorlijke voorsprong op Nederland, maar vanaf volgend seizoen is dit verschil overbrugbaar voor Nederland. De overwinning op Marseille heeft Nederland al wat dichterbij gebracht en een goed resultaat in Marseille betekent dat plaats vijf echt heel dichtbij komt. Die plek geeft net als plek zes recht op twee rechtstreekse tickets voor de Champions League, maar levert ook twee vaste tickets op voor de Europa League.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.